Anita Grönberg, ny verksamhetschef på Omställningsfonden

lars-road

Vad är din erfarenhet av omställning?

– Jag är socionom i grunden med drygt 14 års erfarenhet inom privata sektorn med fokus på omställning, arbetslivsinriktad rehabilitering och organisationsutveckling. Dessförinnan arbetade jag 11 år inom kommunal individ & familjeomsorg och Svenska kyrkans sjukhusverksamhet.

Vad har du för tankar om omställning och att börja på Omställningsfonden?

− Jag har alltid fascinerats av mötet med människor och den stora betydelse en intresserad blick och ett fint bemötande har i en svår situation. Omställningsfonden gör ett mycket värdefullt arbete med att stötta människor i förändring, både vid uppsägning på grund av arbetsbrist, kompetensutveckling och rehabilitering. Fondens humanistiska människosyn, värderingsstyrda organisation och mycket intressanta uppdrag väckte mitt genuina intresse. Det känns fantastiskt roligt och mycket inspirerande att nu bli en del av den fortsatta utvecklingen av verksamheten för att kunna hjälpa de som är i behov av våra tjänster. Jag ser fram emot ett fördjupat samarbete och partnerskap med arbetsgivare och fack. Vi behöver även komma ut och bli mer kända så fler kan nyttja vårt stöd.

Vem är Anita Grönberg?

− Jag är en trebarnsmor som bor i Uppsala med make, hund och yngsta dottern, som fortfarande bor hemma. Jag är mycket road av att möta nya människor, och lära känna nya kulturer så det blir en del resor både i Sverige och till andra platser runt om i världen. Något som jag gillar mycket är långa skogspromenader med hund och familj för att leta svamp. Att orientera står också högt bland mina intressen.

Anita Grönberg tillträdde 6 november som Verksamhetschef på Omställningsfonden.