Jobbsökare berättar

Bengt_puff

COACHNING OCH VIDAREUTBILDNING GAV EGEN PILATESSTUDIO

Läs mer

Bengt_puff

BRINNER FÖR TVÅ JOBB

Läs mer

Gunbritt_puff

STYRELSEUTBILDNING OCH ERFARENHET PUSSELBITAR FÖR NYTT JOBB

Läs mer

Linda_puff

BLEV FOLKBILDARE EFTER JOBB PÅ HVB-HEM

Läs mer

Suad_puff

INTE EN DAG SOM ARBETSLÖS

Läs mer

Maria_puff

FRÅN TANDSKÖTERSKA TILL FRITIDSPEDAGOG

Läs mer

Marcella_puff

HON BLEV STARK AV ATT INTE GE UPP

För 17 år sen kom hon från Bolivia till Sverige. Efter 13 år inom barnomsorgen blir hon uppsagd. Marcella Lamberth börjar studera och upptäcker sin inre styrka och en ny yrkesväg.

Läs mer

Eva_puff

”VEM VILL HA EN 60 ÅRING SOM VARIT PÅ SAMMA PLATS I 32 ÅR?”

Efter 32 år som musiklärare, blir Eva Lundell uppsagd från sitt jobb på musikskolan i Storfors. Eva känner sig hopplös, bitter och uppgiven, men då öppnas ett fönster på glänt.

Läs mer

Kenji_puff

”VÅGA SIKTA HÖGT”

Kenji Claesson vet vad det är att söka jobb, men att inget få. Han blev uppsagd som sjukhusingenjör i Umeå, och sökte sen jobb i 1,5 år.

Läs mer

Åsa_puff

”LIVET HAR EN FÖRMÅGA ATT ORDNA UPP SIG”

Livet har en förmåga att ordna upp sig. Läs om Åsa Garellick som blev uppsagd som frisör i Kalix, men hittade nytt jobb i Malmö.

Läs mer

Paul_puff

”LITA PÅ MAGKÄNSLAN I ALLA KNEPIGA SITUATIONER”

Efter att ha spenderat halva sitt yrkesliv som lärare på Fässbergsgymnasiet i Göteborg, blev han uppsagd, Paul Sirugo. Nu börjar andra halvlek i livet, med siktet inställt på Europa.

Läs mer

Hanna_puff

”ALLT MAN VILL, DET KAN MAN”

Livet gick som en dans för småbarnsmamman Hanna Tapio Pedersen 24, när hon fick fast anställning som personlig assistent i Norrtälje. Kort därpå dog brukaren och Hanna fick uppsägningsbeskedet på begravningen. − Det kändes inte bra, säger Hanna.

Läs mer

Anneli_puff

”VÅGA TRO LITE MER PÅ DIG SJÄLV – INGEN ÄR FULLÄRD”

När Annelie Landqvist blir uppsagd från jobbet, ser hon sin chans att göra något annat. Hon söker på nätet och finner då en annons om en talangjakt till servicejobb på Clarion Sense Hotel i Luleå. Annelie tränar intensivt och ställer sig sedan rakt upp och ned inför fyra jurymedlemmar, i en audition om de cirka 40 restaurangtjänsterna.

Läs mer

Magnus_puff

MIN ÄNGEL HETER NICKLAS OCH BOR I GÖTEBORG

Som storväxt redan i tolvårsåldern hamnar Magnus Larsson ofta i bråk under sin uppväxt i Göteborg. Han pluggar teknisk linje på gymnasiet men väljer att använda sina personliga erfarenheter under 20 år i yrket som elevassistent. Våren 2012 blir Magnus uppsagd och familjen hamnar i en kris. Då öppnar sig en dörr på glänt.

Läs mer

Rosita_puff

ROSITA HAR HITTAT HEM

Intresset för människor har ringlat som en röd tråd genom Rosita Johanssons yrkesverksamma liv. När hon en dag blir uppsagd från sitt arbete som elevassistent ser hon sin chans att bli sin egen, fullt ut.

Läs mer

Mark_puff

”JAG ÄR EN KLOKARE MÄNNISKA NU”

Som 21-åring kom han till Skåne som kärleksinvandrare och blev kvar. Mark Barnard är engelsmannen som klättrat högt på karriärsstegen och fallit hårt mot marken. Arbetslösheten blev hans ögonöppnare.

Läs mer

Michael_puff

”VÅGA TÄNKA NYTT”

Michel Drapier blir uppsagd vid 59 år ålder och stöter på en del motgångar. Men han låter sig inte nedslås utan ser nya möjligheter när en vän föreslår en utväg.

Läs mer