”Våga tänka nytt”

NAMN: Michel Drapier
ÅLDER: 59 år
FAMILJ: Fru, två vuxna barn och tre barnbarn
BOR: I Järfälla
JOBBSTATUS: Michel är precis färdig med D-körkortet och går nu en 5-veckorskurs (YKB) som ska ge ett yrkesförarbevis.

Michel Drapier blir uppsagd vid 59 år ålder och stöter på en del motgångar. Men han låter sig inte nedslås utan ser nya möjligheter när en vän föreslår en utväg.

Det är sent 70-tal. Föreningsteaterns buss rullar fram med politisk teater. Vid ratten sitter tjugofemåriga Michel Drapier.

– Mitt politiska engagemang började under gymnasietiden. Jag och min kompis Stig snackade mycket politik. En dag berättade Stig att Tage Erlander skulle komma till Farsta. Vi var då 17 år och gick dit. Vi berättade för Tage att SSU inte fanns i Farsta, där vi bodde. Då sa han: ”Bilda en klubb,” säger Michel med basröst, och skrattar.

Michel Drapier är idag 59 år. Uppväxt med en fransk pappa och en svensk mamma. Själv är han gift med Solveig sedan många år tillbaka, och far till två pojkar från Portugal och Etiopien, samt farfar till tre barnbarn.

Nervös inför uppkörning

Vi träffas i Hornsbergs bussgarage i Stockholm. Det är snålblåst, soligt och vintern är just undansopad. Michel är i slutfasen med sin utbildning till busschaufför.
– Det känns bra. Jag tror att jag ska greja det. Man är lite nervig bara. Jag jobbar väl till 65, sedan tänker jag köra extra någon dag i veckan, ytterligare ett par år.

Runt omkring oss på den stora gårdsplanen, åker röda och blåa bussar ut och in i garaget. Några uniformklädda busschaufförer sitter i ett soligt hörn och fikar.

Vi drar bort från blåsten, in i värmen och blickar bakåt igen.

Efter teaterperioden, i slutet på 70-talet, inser Michel att han behöver ett arbete som ger stabilare inkomst än vad teatern gett. Han har då träffat Solveig, och längtan efter familj tilltar.

Han söker extrajobb över jul på Domus i Jakobsberg, men blir kvar inom kooperationen i mer än 20 år. Michel avancerar från kassa- och lagertjänst till butikschef, ett arbete han har i många år.

– Det var ett rätt tungt jobb. Som butikschef har man stora krav på sig att fixa allt. Och med all effektivisering, försvinner fler och fler personal. Färre personer får göra mer.

Får tips om lärarjobb

När butiken läggs ned får Michel genom sin frus arbetskamrat reda på att de söker lärare till handelsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet. Michels långa erfarenhet inom handeln plus hans teatererfarenheter kommer väl till pass då skolan vill utveckla en estetisk profil.

I 12 år stannar han kvar inom skolan. 2000-talet inträder och elevkullarna blir mindre, antalet friskolor ökar och nya skolreformen gör intåg. Under våren 2012 blir han sedan uppsagd på grund av arbetsbrist.

Uppsägningen går värdigt till, men han får inget erbjudande om annat jobb. Michel går igenom det som finns i kommunen, men finner inget passande.

– Personalavdelningen hade under början av 2012 blivit informerade om Omställningsfonden och jag blev tillfrågad om jag vill ta hjälp av dem.

Ann-Louice Lindholm, rådgivare på Omställningsfonden kontaktar Michel och via en av Omställningsfondens specialister får han hjälp med CV och personligt brev.

– Jag hade inte skrivit en CV, sedan den korta tid jag var arbetslös i min ungdom, så det var bra att få lära mig det.

Trodde erfarenhet betydde attraktion

I och med att Michel inte är behörig lärare kan han enbart söka lärarjobb inom Håbo kommun, där han varit anställd. Så dörren till skolvärlden är stängd för honom.
Michel söker ett 15-tal jobb, i drygt ett halvår innan han drar slutsatsen att handeln inte är intresserade av honom, på grund av hans ålder.

– Efter ett tag börjar det kännas jobbigt. Jag var så övertygad om att min erfarenhet skulle göra att jag var attraktiv. Jösses alltså. Kombinationen ålder och erfarenhet, och att jag förmodligen skulle ifrågasätta saker var inte populärt.
En tid senare var Michel hos sin gamla kompis Stig, SSU:aren. Då berättade en vän om bussjobbet på Keolis.

– Jag tänkte att det kanske skulle vara kul. Så jag ansökte och fick göra teoriprov. Keolis hade gått ut och sagt att de behövde föryngra sin personalkår och få in fler kvinnor, säger Michel och skrattar varmt.

Viktigt att vara öppen och tänka nytt

Michel tycker att man måste våga vara öppen och tänka nytt när man blir uppsagd i mogen ålder.

– Det är viktigt att inte låsa fast sig vid en linje. Att tänka att man bara kan en sak. Det viktigaste är att få tag på ett jobb som gör att man har en grundtrygghet.

När Michel tänker tillbaka på sitt arbetsliv, så tycker han att han fastnade för länge inom handeln. Han nämner att det snarare varit en fördel om han bytt jobb, eller gjort något annat, långt tidigare.

Han beskriver hur Omställningsfonden gav honom tryggheten när han insåg att det var kört med lärarjobben. Mellan de två jobben kunde Omställningsfonden fylla ut det ekonomiska glappet.

– Utan det hade jag stressat och bekymrat mig, och haft svårt att koncentrera mig på studier och uppkörning.

Framtiden kommer handla om att köra buss, umgås med barn och barnbarn och resor med frun. Från teaterbuss till dragspelsbuss. Fyrtio år har gått och cirkeln är sluten.

Text: Birgitta Stolt
Foto: Kristian Stolt