Intervju med Lisbeth Pinotti

”Vänta inte tills jobbet du vill ha blir ledigt”

Många jobb utannonseras aldrig. De kommer aldrig ut på jobbsajter och i tidningar. Och då kan en spontanansökan vara helt rätt. Då kan du ha ett försprång, när företaget väl söker någon.

Lisbeth

NAMN: Lisbeth Pinotti
ÅLDER: 56 år
FAMILJ: Gift och två utflugna killar.
BOR: I Malmö
GÖR: Rådgivare på Omställningsfonden i region syd.
MOTTO: ”Tänk att backspegeln är så liten, och framrutan är så stor”

En spontanansökan är när du söker ett jobb direkt hos ett företag som inte har en utannonserad tjänst. Fördelen med spontanansökningar är att din ansökan kommer före en eventuell annons. På så sätt får arbetsgivaren ditt brev, innan dina konkurrenter.

– Det som är bra med en spontanansökan är att det är du som håller i taktpinnen. Börja med att lista vilka branscher, företag eller organisationer som du är intresserad av. Välj först ut fem stycken, och kontakta först drömjobbet, säger Lisbeth Pinotti, rådgivare på Omställningsfonden.

Företagen blir hedrade

Att vara spontan kan vara kul för en del, men kanske inte för alla. Och hur gör man rent praktiskt när man söker spontant?

När du ska skriva din spontanansökan så kan du rikta både CV: t och brevet för just det jobbet du söker. Se till att läsa på ordentligt om företaget. Titta på deras hemsida. Tänk sedan på de tre ”V-frågorna”: Varför söker jag det här jobbet? Vad intresserar mig genuint? Vad kan jag bidra med? Sedan gäller det att brevet kommer till rätt person. Det kan du ringa och kolla. Eller så går du dit med din ansökan. Viktigt är att ta sig tid att skriva ansökan. Ofta blir ett företag lite hedrade när man söker jobb hos dem, nämner hon.

– Om du går direkt till en arbetsplats och söker jobb, eller ringer, så är det viktigt att du är beredd på att göra en personlig presentation. Då är det viktigt att du har din hisspresentation förberedd i huvudet, då du kort kan svara på de tre ”V-frågorna”. Du kan inte komma dit och haspla ur dig något bara. Tänk på det när du stiger in i receptionen och överlämnar ditt CV, att du gör ett avtryck hos personen.

Återkoppla inom en vecka

När du sedan har överlämnat, ringt eller mailat din ansökan så kan du inom en vecka ringa tillbaka och fråga om de har fått din ansökan. Ställ då relevanta frågor som: ”Har min ansökan kommit fram?” ”Hur ser ert behov ut just nu?” ”Kan vi hålla kontakten?” Om det sedan blir aktuellt att anställa, så finns du redan påtänkt, och då kanske de hör av sig till dig med kort varsel.
Om du har rätt kompetens, så kan ett företag skapa en ny tjänst, menar Lisbeth.

– Om du känner dig osäker med telefonen så träna innan med din rådgivare eller specialist. Och var tydlig, säg inte: ”Jag kan jobba med allt.” Det är viktigt att du tror på dig själv. Tänk att det här är en enorm chans, och när du verkligen vill jobba på ett ställe, så är du motiverad på ett helt annat sätt.
Vänta inte tills jobbet blir ledigt, utan sök nu, säger Lisbeth.

Tips att tänka på inför en spontanansökan:

Var vill jag jobba?
Läs på om företaget eller arbetsplatsen.
Rikta ditt CV och brev.
Återkoppla till personen du hört av dig till, efter cirka 1 vecka.
Kom ihåg att ha en seriös epostadress.

Text: Birgitta Stolt
Foto: Michael McLain