Hoppa till huvudinnehållet

Stöd när din anställning tar slut

Att stå utan jobb är en tuff situation för de flesta. Men det finns hjälp att få och mycket att göra för att snabbt hitta ett nytt jobb, starta eget företag, börja arbetsträna eller påbörja en utbildning. Se filmen där våra rådgivare förklarar mer om vilka Omställningsfonden är och vilket stöd du kan få av oss.

Innehåll


I filmen berättar våra rådgivare om Omställningsfonden och vårt uppdrag. De förklarar också vilket stöd du kan få av oss när din anställning avslutas.

Omställningsfonden stöttar dig som arbetar i kommun, region och kommunalt företag med olika typer av stöd i samband med att din anställning upphör på grund av arbetsbrist eller sjukdom, eller genom att en tidsbegränsad anställning löpt ut.

Vilket stöd kan jag få?

Vårt stöd är en förmån för dig som jobbar inom välfärdssektorn. Det är helt frivilligt och vi har ingen rapporteringsskyldighet till din arbetsgivare, utan vi finns till för dig. Vilket av våra stöd du som medarbetare har rätt till beror på flera olika faktorer, så som vilken anställningsform du har och hur länge du jobbat. Det gemensamma för de olika stöden är att de ska öka möjligheterna för dig att få en ny sysselsättning. Stödet utformas och anpassas utifrån dina behov, förutsättningar och önskemål.

Stödet kan bestå av:

  • kartläggningssamtal
  • rådgivning
  • vägledning
  • validering

Ansökan om stöd

Om du har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist eller om du har gjort en överenskommelse om att avsluta anställningen på grund av nedsatt arbetsförmåga är det arbetsgivaren som anmäler dig till Omställningsfonden.

Om din tidsbegränsade anställning upphör ansöker du om grundläggande omställningsstöd på egen hand genom att logga in på Omställningsfondens Mina sidor.

Om du har accepterat en anställning med lägre sysselsättningsgrad i stället för uppsägning ansöker du om karriär- och studierådgivning på egen hand genom att logga in på Omställningsfondens Mina sidor.

 

Innehåll

Fråga oss