Rådgivare till Omställningsfonden i Blekinge, Norrbotten och Östergötland

Omställningsfonden är en kollektivavtalsstiftelse som jobbar med omställningsfrågor inom kommun- och landstingssektorn.Vi ansvarar för att människor får stöd inom ramen för KOM-KL och TLO-KL, två kollektivavtal som ger möjlighet till omställningsstöd. KOM-KL ger personer som sagts upp på grund av arbetsbrist tillgång till omställningsinsatser. TLO-KL ger arbetsgivare möjlighet till förebyggande insatser för att undvika att medarbetare blir uppsagda.

Omställningsfonden omfattar cirka 1,1 miljoner anställda. Med huvudkontor i Stockholm och rådgivare strategiskt placerade i hela Sverige bistår vi anställda, uppsagda, fack och arbetsgivare i omställningsfrågor. Då vi befinner oss i ett expansivt skede söker vi nu ambitiösa konsultrådgivare för uppdrag i Blekinge, Norrbotten och Östergötland med en omfattning om minst 50 %. Placeringsort utifrån överenskommelse.

Jobbet som rådgivare

Som rådgivare ansvarar du för omställningsarbetet inom sitt distrikt och projektleder Omställningsfondens aktiviteter i samband med neddragningar. Du bygger upp nätverk med arbetsgivare, fack och leverantörer. Du stöttar arbetsgivare och fack i deras arbete med att kompetensutveckla personal. Inom ditt distrikt ansvarar du för att alla intressenter har information och kunskap kring våra avtal och att Omställningsfonden är den naturliga partnern i omställningsfrågor.

En stor del av jobbet är att träffa och coacha jobbsökare för att se till att varje individ får det stöd som just hen behöver för att lyckas på arbetsmarknaden. Som rådgivare ansvarar du för budget samt fattar beslut kring insatser och följer upp insatsernas kvalitet. I arbetet ingår också att administrera och dokumentera de insatser och det arbete som utförs.

Rollen som rådgivare ställer stora krav på förståelse för olika behov samt ett flexibelt, lyhört och konsultativt arbetssätt. För att lyckas med uppdraget krävs:

  • Relevant akademisk utbildning
  • Vana att stötta och jobba nära arbetsgivare och organisationer.
  • Att vara bra på människor, och ha flerårig erfarenhet av coachning och vägledning
  • Att man är en social person som har lätt att skapa nätverk
  • Att vara van att jobba självständigt men samtidigt duktig på att deltaga och bidra till det gemensamma.
  • God kännedom om arbetsmarknadsfrågor generellt sett samt god kännedom om den lokala arbetsmarknaden.
  • Van och trivs med att resa i jobbet.
  • Är trygg i konsultrollen med ett eget företag som bas.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Anita Grönberg, 08-452 78 06, anita.gronberg@omstallningsfonden.se Urval och intervjuer sker löpande och vi ser fram emot din ansökan! Ansökan skickar du till camilla.brannstrom@omstallningsfonden.se