Rådgivare och ekonomichef

Rådgivare i Skaraborgs län

Omställningsfonden arbetar med tidig lokal omställning och att stödja anställda som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist – inom kommuner och landsting, samt företag och kommunalförbund som är medlemmar i Sobona. Fokus är att hjälpa varje jobbsökande till ett nytt jobb, eftersom det innebär en större långsiktig trygghet än tidsbegränsade ekonomiska stöd. Omställningsavtalet omfattar cirka 1,1 miljoner anställda. Omställningsfondens kansli är placerat i Stockholm men rådgivare finns från Luleå i Norr till Malmö i Söder.

Omställningsfonden befinner sig i en utvecklingsfas och söker en senior omställningskonsult för uppdrag som rådgivare i Skaraborgs län. Omfattningen kan variera över tid men är för tillfället på cirka 50 %.

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, flerårig erfarenhet av coachning och vägledning, god kännedom om den lokala arbetsmarknaden och som är van att bygga nätverk.

Som rådgivare är du ansvarig för hela omställningsprocessen, det vill säga tar emot uppdraget, träffar jobbsökare och deltagare löpande, informerar, kartlägger, arbetar fram individuella handlingsplaner och dokumenterar arbetet.

Rådgivaren fungerar som projektledare och har löpande kontakt och samarbete med lokala konsulter, kallade specialister. I rollen ligger ansvar för budget och beslut om aktiva insatser.

Rådgivaren informerar och kommunicerar också om Omställningsfondens tjänster gentemot de arbetsgivare som omfattas av omställningsavtalen. Uppdraget innebär även att utföra projekt och konsultativa uppdrag samt utbildningsinsatser tillsammans med arbetsgivare och fackliga organisationer.

Vill du veta mer om uppdraget är du välkommen att kontakta Anita Grönberg, 072-450 01 22, anita.gronberg@omstallningsfonden.se

Välkommen med din ansökan!

Ekonomichef

Omställningsfonden söker en ekonomiansvarig som ska ansvara för bolagets ekonomifunktion. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och du kommer att ha personalansvar för en ekonomiassistent.

Omställningsfondens uppdrag är att stödja och hjälpa anställda som blivit uppsagda på grund av arbetsbrist – inom kommuner och landsting, samt företag och kommunalförbund som är medlemmar i Sobona. Vi sitter i fina, ljusa lokaler vid Slussen i Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Leda ekonomiavdelningen med personalansvar för en ekonomiassistent
  • Ansvara för den löpande bokföringen
  • Arbeta med budget/budgetuppföljning och andra ekonomiska uträkningar
  • Bokföra och hantera värdepapper
  • Skattedeklarationer
  • Lönehantering, pensioner, försäkringar och avtal
  • Bokslut/Årsbokslut
  • Övrigt som hör till ekonomiavdelningen

Erfarenhet

För att fungera i rollen som ekonomiansvarig på Omställningsfonden krävs minst 5 års erfarenhet av liknande arbete. Då tjänsten är bred bör du känna dig säker i hela bokföringsprocessen. Det är meriterande om du arbetat med löner.

Vem är du?

Som person är du prestigelös, noggrann och van att ha ett helhetsansvar för redovisning. Du har lätt för att se helheten, är strukturerad och ödmjuk. Med bakgrund av bolagets inriktning är det viktigt att vara lyhörd och lösningsorienterad. Omställningsfonden styrs av underliggande avtal så du måste vara flexibel och öppen för förändringar.

Ansökan

I rekryteringen samarbetar Omställningsfonden med SJR. Urvals- och intervjuarbetet kommer att ske löpande. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa till ansvarig konsultchef, Anna Berggren på telefonnr: 070-471 59 16.

Välkommen med din ansökan!